HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Goede paragnosten

 

Goede paragnostenWat zijn nu goede paragnosten? Waarschijnlijk is dit een vraag die vaker bij de mensen is opgekomen. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, is het eerst van belang om antwoord te krijgen op de vraag wat een paragnost precies is en doet.

Wat is een paragnost?

Helderziendheid

Een helderziende is iemand die objecten of visoenen op paranormale wijze kan zien. Zo iemand kan beelden zien van gebeurtenissen die zich op een andere plaats of in een andere tijd voordoen. Helderzienden kunnen op een andere manier dan via zintuiglijk waarnemen iets te weten komen over voor hem of haar onbekende mensen of situaties.

Helderzienden kunnen als het ware een vorm van licht zien dat zich niet in ons 'normale' kleurenspectrum van pimpelpaars, blauw, groen, geel, oranje en rood bevindt. Deze vorm van licht wordt ook wel etherisch licht of ether genoemd.

Nederland kent een aantal bekende zelfverklaarde helderzienden: Gerard Croiset, Peter Hurkos, Jozef Rulof, Jomanda en Robbert van den Broeke.

Vier vormen

Gebruikelijk wordt helderziendheid verdeeld in vier vormen. De eerste vorm is het zien van de toekomst. Iemand kan dingen die in de toekomst gaan gebeuren al zien, of ze weten dat er iets gaat gebeuren. Dit gebeurt middels een soort film of diaserie in het hoofd.

De tweede vorm van helderziendheid is het zijn van bepaalde visoenen bij dingen. Sommige helderzienden kunnen aan de hand van een foto of ander persoonlijk item bepaalde dingen over de eigenaar voelen of zien. Deze vorm van helderziendheid ken je waarschijnlijk van het programma Het Zesde Zintuig.

Een andere vorm van helderziendheid is het kunnen zien van engelen, geesten of andere bovennatuurlijke wezens. Mensen kunnen dan zien wat er buiten de 'normale' wereld staat, oftewel buiten het natuurlijke.

Ten slotte is er het kunnen lezen van aura's. Een aura is een band van gekleurd licht die iedereen om zich heen heeft, of zou moeten hebben. Via de aura kun je de emotionele toestand van de persoon in kwestie lezen.

Paragnost

Iemand die helderziend is, noemt zichzelf ook wel een paragnost. Dat komt omdat het begrip helderziendheid niet van toepassing is, doordat de beelden die paragnosten zien vaak erg vaag zijn en zonder details.

Paragnosten kunnen gedachten, gevoelens, herinneringen of visualisaties van een persoon of een groep personen opvangen. Sommige paragnosten treden op als paranormale genezers of handopleggers, maar niet alle paragnosten doen dit.

Hooggevoeligheid of HSP

De term hooggevoeligheid of HSP (High Sensitive Person) wordt steeds meer gebruikt wanneer men spreekt over paragnosten. Hooggevoelige mensen nemen meer waar dan een gemiddeld mens.

Je kunt hooggevoeligheid herkennen aan een lichaam dat snel reageert. Hiermee wordt bedoeld dat geest en lichaam sterk reageren op impulsen van buitenaf. Deze impulsen kunnen emoties, voeding, muziek, beweging, et cetera zijn. Daarnaast kunnen de impulsen positief of negatief zijn.

Sommige hooggevoelige personen krijgen bijvoorbeeld hoofdpijn of worden misselijk wanneer ze voelen dat iemand in hun buurt verdrietig is. Hooggevoeligheid kan echter ook gaan over je eigen emoties. Als je nooit hebt geleerd om te gaan met woede, angst of verdriet, kan zich dit uiten in buikpijn of andere zaken via het lichaam.

Positieve prikkels kunnen integendeel een positieve werking hebben op de hooggevoelige persoon. Iemand kan zich opgeladen voelen door bijvoorbeeld een massage, yoga, een sauna, contact met dieren of baby's, of een wandeling door de natuur.

Zesde zintuig

Een paragnost of HSP kan emoties en energie van levende en levenloze voorwerpen waarnemen. Soms wordt ook wel de uitdrukking 'zesde zintuig' gebruikt. Iemand met een zesde zintuig kan naast voelen, horen, zien, ruiken en proeven dingen doorkrijgen of 'weten'.

De term zesde zintuig impliceert echter dat er een extra zintuig aanwezig is, maar een paragnost heeft juist een zintuig dat extra helder is ontwikkeld. Veel mensen vinden een versterking of uitvergroting van één van de bestaande zintuigen. Men noemt dit ook wel het hebben van een gave.

Sommige mensen kunnen de gave inzetten wanneer ze hem nodig hebben, maar soms uit deze gave zich op het moment dat je lichaam voelt dat hij nodig is.

Zintuigen

Het begrip paragnost heeft betrekking op meer zaken dan alleen zien. Een paragnost kan ook heldervoelend, helderwetend, helderhorend, helderruikend of zelfs helderproevend zijn.

Goede paragnosten zijn dus niet per se mensen die helderziend zijn. Een helderziende is een paragnost, maar een paragnost hoeft niet per se een helderziende te zijn. De verschillende manieren van paranormaal waarnemen gebeuren bij elke paragnost op zijn of haar eigen manier.

Combinatie van gaven

Een paragnost kan ook over een combinatie van verschillende gaven beschikken. De term paragnost is dus een overkoepelende term voor iemand met paranormale gaven. Zo heb je bijvoorbeeld een paragnost die heldervoelend helderwetend is, of helderziend heldervoelend. Alle combinaties zijn mogelijk.

Kun je helderziendheid leren?

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Misschien zullen nooit achter het antwoord komen. Er zijn een aantal bronnen die aangeven dat je je aanleg ervoor wel zou kunnen trainen. Dit doe je door je natuurlijke intuïtie te trainen.

Wanneer je jouw intuïtie beter onder controle hebt, kun je jezelf trainen om gevoelens en energie om je heen te voelen. Dit is natuurlijk geen echte helderziendheid, maar wel iets waar je dingen om je heen mee op kunt vangen.

Hieronder volgen een aantal dingen die je kunt trainen:

 • Directe intuïtie: wanneer je jezelf bewust met iets bezighoudt. Je kunt dit trainen door een situatie te kiezen waar je inzicht over wil hebben en je hier op te richten. Vraag jezelf om een ervaring hierover: wat staat je te wachten?
 • Indirecte intuïtie: je symbolische intuïtie. Dit is het vermogen van je geest om belangrijke dingen op te pikken door ze te interpreteren. Je kunt dit trainen door jezelf de vraag te stellen 'wat heeft mijn leven nu nodig?' en vervolgens iets op een vel papier te tekenen. Probeer deze tekening vervolgens te interpreteren.
 • Dromen: luister naar je dromen. Een dromendagboek is een goede manier om meer inzicht te vergaren in wat je onderbewuste je probeert te vertellen. Dromen bieden namelijk een grote kans op visoenen.
 • Controleren van visualisaties: voordat iemand een visioen kan krijgen, moet diegene zijn of haar visualisaties onder controle hebben. Een goede oefening om dit te trainen is om je voor te stellend at je in een weiland staat met zeven ballonnen in verschillende kleuren. Stel je voor dat je ze één voor één loslaat. Blijf oefenen tot je elke ballon afzonderlijk ziet wegdrijven.
 • Derde oog: de plek waar ons derde oog zou moeten zitten is op ons voorhoofd tussen de plek waar onze twee ogen zitten. Het derde oog is één van de chakra's: bepaalde energieknooppunten in je lichaam. Het derde oog wordt als belangrijk onderdeel van helderziendheid beschouwd. Je kunt je derde oog trainen door op een rustige plek te zitten en diep in en uit te ademen en je bewustzijn te concentreren op die plek op je voorhoofd. Op een gegeven moment zal je een soort explosie van licht achter je ogen zien.


Paragnost of medium?

Een paragnost is echter niet hetzelfde als een medium. Een medium heeft dezelfde gaven als een paragnost, maar kan daarnaast contact maken met overledenen. Een medium is dus altijd een paragnost, maar niet elke paragnost is een medium.

Een medium is dus een soort bemiddelaar tussen de wereld van de levenden en die van de overledenen. Een medium kan op verschillende manieren contact leggen met de werelden.

Trance

Veel mediums werken met een trance. Er wordt via meditatie een geestelijke verbinding tot stand gebracht, waarbij de werelden boodschappen doorgeven via het medium. Dit wordt ook wel een reading genoemd. Het kan zelfs zo ver gaan dat het medium volledig wordt overgenomen, waardoor het bewustzijn afneemt.

In dat geval neemt de hogere entiteit het lichaam van het medium over, waardoor de cliënt direct in contact kan staan met deze entiteit. De trance kan ook minder diep gaan, waardoor het medium bij bewustzijn is.

Online

Als je via onze website in contact wil komen met bijvoorbeeld een overledene, dan zal het medium niet in volledige trance gaan, maar juist bij bewustzijn blijven om het antwoord op jouw vraag aan je door te kunnen geven.

De tweede manier waarop mediums in contact kunnen komen met entiteiten is via zintuigen of gedachten. De gedachten, bewust of onbewust, van de cliënt worden dan opgepikt en ervaren door het medium of paragnost. Deze gedachten kunnen worden vertaald in een antwoord op jouw vraag.

Bellen

Naast de gedachten van personen kan het medium ook gedachten en gevoelens van geesten of hogere entiteiten opvangen. Dit wordt ook wel telepathie genoemd. Wanneer je graag telefonisch contact wil leggen met een medium, is een medium die via deze tweede manier contact kan leggen met entiteiten ideaal. Er kan via de telefoon worden doorgegeven wat degene die ze willen spreken doorgeeft aan het medium.

Wat is een goede paragnost?

Nu we weten wat een paragnost is en wat het verschil is tussen een paragnost en een medium, is de volgende vraag wat goede paragnosten zijn. Er zijn diverse paragnosten die in elke situatie voor jou van goede hulp kan zijn.

Er zijn geen regels of normen als het gaat om wat een goede paragnost is. Het hangt af van bij wie jij een goed gevoel krijgt wanneer die meer over diegene weet. Iemand kan wel jouw toekomst voorspellen, kaarten leggen, een reading geven of antwoorden op jouw vragen geven, maar als jij een slecht gevoel hebt bij die persoon zal je niet tevreden zijn.

Eerlijk

Goede paragnosten zijn eerlijke paragnosten. Ze hebben maar weinig informatie van je nodig. Vaak is een foto of een ander object al voldoende om antwoorden door te krijgen. Dit is ook meteen een tip: geef nooit te veel (intieme) informatie over jezelf weg.

Een goede paragnost weet tijdens het bellen direct wat er niet goed bij je gaat of welke problemen je ervaart. Je hoeft ze dus amper iets te vertellen en ze kunnen jou vaak al antwoorden geven. Hieronder volgen een aantal kenmerken van goede paragnosten:

 • Een goede paragnost heeft je geboortedatum niet nodig.
 • Goede paragnosten stellen geen persoonlijke vragen.
 • Een goede paragnost schept niet op.
 • Goede paragnosten doen geen valse beloftes.
 • Goede paragnosten weten dingen die niemand anders kan weten.
 • Een goede paragnost vertelt je de harde waarheid, ook al is die misschien minder leuk.
 • Goede paragnosten zijn professioneel.
 • En vooral: een goede paragnost zal jou nooit valse hoop geven.

 

Een paragnost kan je helpen om problemen op te lossen die je bijvoorbeeld hebt met andere mensen, op je werk of in de liefde. Paragnosten zijn een soort tussenpersoon voor jou en de ander. Daarnaast kan een goede paragnost vaak aanvoelen hoe bepaalde dingen in het leven liggen voor jou, zoals je huidige relatie of de toekomst.

Chatten met een paragnost/goede paragnosten?

Wij van MediumVisie helpen jou maar al te graag om alle vragen die je hebt te kunnen beantwoorden. Je kunt bij ons terecht voor vragen over het verleden, het heden of de toekomst, maar ook voor vragen op het gebied van Reiki, healing of chakra.

Credits

Je kunt via onze website op verschillende manieren contact maken met onze lieve paragnosten. Je kunt ons bellen, chatten of e-mailen. Dit gaat via credits. Je betaalt één euro per credit/min. en je kunt op de website diverse pakketten kopen. Wij bieden pakketten van 10, 15, 45 en 60 credits. Voor een e-mail of foto consult kun je een pakket van 25 credits aanschaffen.

In contact komen met een goede paragnost

Via onze website kun je snel en eenvoudig in gesprek raken met een van onze paragnosten of mediums. Als eerst moet je je registreren door een account te maken. Dit duurt maar één minuut en het is gratis! Vervolgens kies je een credit pakket dat bij je past en dan kun je direct bellen, mailen of chatten met een consulent naar keuze.

Chatten

Chatten is een fijne manier om in gesprek te raken met een van onze consulenten. Je kunt het namelijk zo anoniem maken als je zelf wil, want de consulent hoort jouw stem niet. Op onze website kun je op precies elk moment zien wie er online en dus beschikbaar is om mee te chatten. Via de chat kun je alle vragen stellen die je wil.

Het is ook mogelijk om een foto reading te houden tijdens de chat. Je kunt dan toestemming vragen aan de consulent voor het versturen van foto's. Vervolgens worden deze dan gelezen door de paragnost of medium.

E-mailen

Het kan voorkomen dat de consulent die jij graag wil spreken niet online is op het moment dat jij tijd hebt. Je kunt dan een e-mail sturen, waarop de consulent vervolgens in zijn of haar eigen tijd reageert. Je ontvangt altijd binnen 24 uur een antwoord. Mocht het een keer voorkomen dat dit niet zo is, dan krijg je jouw credits weer terug!

Via een e-mail consult kun je dus ongestoord al je vragen stellen in een gesprek op het moment dat het jou uitkomt. Meer informatie is te vinden op onze website.

Bellen

Ten slotte kun je bellen met onze consulenten. Dit is vooral handig wanneer je graag een meer persoonlijke reading wil of snel antwoord wil op je vragen. Op onze website kun je precies zien wie er online is en op dat moment beschikbaar is voor een gesprek.

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten